top of page
Writer's pictureאדי רון

נשימה פונקציונאלית

Updated: Jun 30, 2022

איך כמות החמצן בתאים משפיעה על התפקוד היומיומי ועל רמת הכושר שלכם?


מחקרים מראים שלמרות שהנשימה מנוהלת ומווסתת ע״י מערכת העצבים האוטונומית (שאחראית על פעולות ותהליכים בלתי רצוניים בגוף) , נשימה תקינה אינה אוטומטית.

מרכיבים פיזיים, כימיים ורגשיים (פציעה כלשהי, סטרס) יכולים לשנות את התדירות ואת נפח הנשימה ולייצר דפוסי נשימה לקויים.

העניין הוא שעם הזמן הדפוסים הלקוייים וה׳זמניים׳ לכאורה, מונצחים במוח ברמה תת-קורטיקלית, מה שגורם ל׳זיכרון׳ ולהטמעה שלהם, גם כשהגירוי הראשוני - הסטרס הפיזי או הרגשי, כבר לא קיימים. מה שאומר שאתה ממשיך לסבול מתפקוד לקוי של מערכת הנשימה וכל ההשפעות השליליות שהיא מייצרת גם כשכבר אין לזה סיבה מוחשית!

סימנים לנשימה דיספונקציונלית (דפוס נשימה לקוי):


1. נשימה שמתבטאת בעיקר באזור החזה והחזה העליון


2. נשימה שניתן לשמוע אותה


3. נשימה שאפשר לראות אותה. למשל: רואים את בית החזה מתרומם גם לא בזמן מאמץ


4. נשימה מהפה


5. אנחות כרוניות


אם אחד או יותר מהסימנים האלה מוכרים לכם, יתכן שאתם סובלים מדפוסי נשימה לקויים. / יתכן שאימצתם דפוסי נשימה לקויים.



איך זה משפיע עלינו?


הביטוי הפיזיולוגי יהיה נפח ותדירות גבוהה של נשימה וכתוצאה מכך עליה ברמת הPH בדם. במצב כזה תאי הדם האדומים נקשרים חזק יותר לחמצן שהם מובילים ופחות חמצן מגיע למוח ולשרירים (אפקט בור).


התאים שלנו זקוקים לחמצן כדי לתפקד. פחות חמצן לרקמות = תפקוד לא אופטימלי של מערכות רבות בגוף, מה שמשפיע ישירות על תהליכים מטבוליים ועל יצירת האנרגיה בתא. זה אומר שאנו עלולים לסבול מחוסר אנרגיה, קשיי ריכוז, חרדה, כאבי שרירים, סיבולת נמוכה, יכולת ריפוי איטית ועוד...


ברמה היומיומית זה אומר שאנחנו מתחילים את היום שלנו עם הרבה פחות אנרגיה, שהיכולות האירוביות שלנו יהיו מוגבלות ושיכולת ההתאוששות מפעילות גופנית תהיה נמוכה.

אחרי כמעט עשור של עבודה עם אנשים שחלקם בריאים וחלקם פחות, עם כאבים כרוניים ופציעות אורתופדיות שונות, למדתי שאין דרך אחת לשקם או לעזור לגוף לרפא בעיה כלשהי, תמיד יש אופציות ותמיד קיימים כמה כיוונים אפשריים.


לכן, מי שממש רוצה לעבוד קשה, מוזמן לעשות המון פעילות אירובית ולשפר בדרך הארוכה, הקשה והמוגבלת את הובלת החמצן לתאים שלו.

אבל אני מציע לכם דרך פחות ארוכה וקשה שמטפלת באופן ישיר בשורש הבעיה. זה לא אומר שזה קורה בין לילה ושלא תצטרכו לתרגל את השיטה ולשנות הרגלים. אין קסמים. אבל מה שבטוח - את התוצאות תרגישו מיד.

הדבר החשוב ביותר שאתם יכולים לעשות כבר מהיום זה להפסיק לנשום מהפה. כן, כן... כלכך פשוט שקשה להאמין. על-ידי נשימה מלאה מהאף אתם כבר תקטינו באופן משמעותי את נפח הנשימה שלכם וחמצן ייכנס באופן יעיל יותר לתוך התאים בגופכם. ההמשך מורכב מידי כדי ללמד דרך כתבה בבלוג. אני מזמין אתכם לאחת מסדנאות הנשימה שלי בהם אני מלמד את שלושת טכניקות הנשימה שעזרו לי באופן אישי וגם לאנשים שאני עובד איתם באופן הכי משמעותי שיש.


168 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page